«Սննդի անվտանգության տեսչական մարմինը իրացման ցանցերին, հանրային սննդի օբյեկտներին և սննդամթերքի արտադրություններին բաժանել է վարակի տարածումը նվազեցնելուն ուղղված ուղեցույցներ, որոնց կատարմանը տեսչական մարմինը հետամուտ է եղել»,-Կառավարությունում հրավիրված ասուլիսում այս մասին հայտարարեց Սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի ղեկավար Գեորգի Ավետիսյանը:
Վերջինս հայտնեց, որ տեսչական մարմնի տեսուչներն այս ընթացքում այցելել են Երևան քաղաքի մոտ 500 և մարզերում սննդամթերքի իրացման մոտ 3600 կազամակերպություններ և արտադրություններ: Նրա խոսքով՝ հանձնարարվել է ավելի հաճախ կատարել ախտահանում, օդափոխում, տեղադրել վարակազերզիչ նյութեր և օճառներ, կտորե սրբիչները փոխարինել մեկանգամյա օգտագործման սրբիչներով, աշխատակցների համար սահմանել անձնական հիգենայի պահպանման կանոններ, բացառել խանութներում կուտակումները:
Տեսչական մարմնի ղեկավարը նաև հայտնեց, որ մասնագետները իրականացնում են շրջայցեր՝բացօթյա առևտուրը բացառելու նպատակով:
Մանրամասն՝ այստեղ
0 Մեկնաբանություն